Veelgestelde vragen

Wat is de Mobility Card?

De Mobility Card van Mobility Mixx is uitgevoerd als een zakelijke OV-chipkaart waarmee u eenvoudig kunt reizen van deur tot deur.

U kunt reizen in al het openbaar vervoer (trein, bus, tram en metro). Daarnaast geeft de Mobility Card toegang tot extra diensten als de OV-fiets, P+R parkeren, het gebruik van taxi of huurauto.

U kunt hier meer lezen over de mogelijkheden van de Mobility Card.

Hoe werkt reizen met de Mobility Card?

U gebruikt de Mobility Card in het openbaar vervoer als een OV-chipkaart: door middel van in- en uitchecken. Taxi's, en huurauto's worden van te voren geboekt via de online portal van Mobility Mixx.

U kunt hier meer lezen over het reizen met de Mobility Card.

Wat zijn de voordelen van de Mobility Card?

De Mobility Card van Mobility Mixx heeft veel voordelen.

Voor de organisatie
- Lagere kosten: teruggave btw, minder declaraties en parkeerbehoefte op werklocatie
- Beheersbaarheid: u heeft de regie
- Scherpe tarieven: korting op treinreizen in daluren

Voor medewerkers
- Keuzevrijheid: openbaar vervoer, auto of fiets? Alles is mogelijk
- Gemak: niets voorschieten, geen reiskosten declareren
- Ontspannen reizen: minder filestress; werken in de trein

Voor de maatschappij
- Minder files: medewerkers reizen minder vaak met de auto
- Verantwoorde keuze: u stimuleert duurzaam reizen met het OV
- Minder CO2-uitstoot: het gebruik van het OV is milieuvriendelijk

Wanneer ontvang ik de Mobility Card?

U ontvangt de Mobility Card binnen 10 werkdagen nadat u de aanvraag heeft afgerond.

Kan de Mobility Card direct na ontvangst worden gebruikt?

Voordat u gaat reizen in het openbaar vervoer met de Mobility Card, dient u deze te activeren. Het activeren van de Mobility Card doet u door het ophalen van de bestellingen via de NS-automaat of ophaalautomaat. Een handleiding hiervoor vindt u hier.

U kunt een bestelling ophalen bij een NS-automaat op een station of bij één van de ophaalautomaten bij u in de buurt. Klik hier om een ophaalautomaat bij u in de buurt te zoeken.

Hoe kan ik meer informatie of advies aanvragen over de Mobility Card?

U kunt in onze corporate brochure meer lezen over Mobility Mixx en de Mobility Card.

Daarnaast kunt u altijd een afspraak maken met een van onze mobiliteitsexperts.

Hoe vraag ik als werkgever de Mobility Card aan?

U kunt hiervoor een afspraak maken met een van onze mobiliteitsexperts.

Is het toegestaan om zelf saldo of producten op de Mobility Card te laden?

Nee, dat is niet toegestaan, ook niet voor privéreizen. De Mobility Card wordt automatisch opgeladen. Als u zelf saldo op de Mobility Card laadt, bent u het geld helaas kwijt. Teruggave is niet mogelijk.

Als u zelf producten op de Mobility Card laadt, zal Mobility Mixx u vragen deze producten te verwijderen of de kaart laten blokkeren. Mobility Mixx is contractueel verplicht uw werkgever hierover te informeren.

Mijn Mobility Card is verloren/gestolen. Wat moet ik doen?

Als u uw Mobility Card bent kwijtgeraakt door verlies of diefstal dient u direct contact op te nemen met de klantenservice van Mobility Mixx via het nummer 0900 - 662 46 49 of door het contactformulier in te vullen met uw gegevens, zodat de Mobility Card kan worden geblokkeerd.

 

Moet ik de Mobility Card inleveren als ik uit dienst ga?

Ja, de Mobility Card is uitgevoerd als een zakelijke OV-chipkaart en dient bij uitdiensttreding aan uw werkgever te worden geretourneerd.

Wie heeft de deelauto service van Mobility Mixx overgenomen

De deelauto service is overgenomen door LeasePlan carsharing.

Wat is het Mobiliteitsbudget?

Het mobiliteitsbudget (Mobility Budget) is een fiscaal voordelig alternatief voor de leaseauto, waarbij medewerkers zelf het budget beheren waaruit hun reiskosten worden betaald.

Hoe werkt het Mobiliteitsbudget?

Met Mobility Budget krijgen medewerkers een jaarbudget voor alle zakelijke mobiliteit. Medewerkers beheren via de webportal zelf het budget waaruit hun reiskosten worden betaald. Daarnaast bepalen medewerkers zelf hoe de zakelijke kilometers worden afgelegd. Goedkoper reizen betekent dat aan het eind van de rit meer geld in de portemonnee wordt overgehouden.

Wat zijn de voordelen van het Mobiliteitsbudget?

Mobility Budget van Mobility Mixx kent veel voordelen.

Winst voor de organisatie
- Mobiliteitskosten zijn beter te budgetteren en te beheersen
- Al het werk wordt uit handen genomen en de administratieve afhandeling wordt door Mobility Mixx verzorgd
- Stimuleren van kostenbewust reizen onder medewerkers
- Inspelen op de individuele wensen van de medewerker: het resterend budget kan als bruto vergoeding worden uitgekeerd of worden ingezet voor andere employee benefits

Winst voor medewerkers
- Geen fiscale bijtelling op het Mobility Budget
- Volledige vrijheid en flexibiliteit in de wijze waarop zakelijk wordt gereisd
- Resterend budget kan worden uitgekeerd als brutovergoeding

Winst voor de maatschappij
- Minder files: medewerkers reizen minder vaak met de auto
- Verantwoorde keuze: u stimuleert duurzaam reizen
- Minder CO2-uitstoot: het gebruik van het OV neemt toe

Hoe vraag ik als werkgever het Mobility Budget aan?

U kunt hiervoor een afspraak maken met een van onze mobiliteitsexperts.

Kan de Mobility Card overal in het OV worden gebruikt?

Ja, de Mobility Card kan worden gebruikt in heel Nederland bij alle vervoerders waar een OV-chipkaart als vervoersmiddel wordt geaccepteerd.

Hoe werkt het reizen in het OV met de Mobility Card?

Bij het begin van uw reis houdt u uw Mobility Card tegen het roze OV-chipkaartlogo op het poortje of kaartlezer. U bent nu ingecheckt. Het poortje gaat open of de kaartlezer geeft een positief bevestigingssignaal.

Aan het eind van uw reis checkt u uit door uw Mobility Card opnieuw tegen het roze OV-chipkaartlogo op het poortje of kaartlezer te houden. Het poortje gaat open of de kaartlezer geeft een positief bevestigingssignaal. U bent nu uitgecheckt.

Bekijk ook onze handleidingen en instructievideo's voor meer informatie.

Wat moet ik doen als ik ben vergeten uit te checken?

Als u vergeten bent uit te checken, is het afhankelijk van het moment en de vervoerder wat u kunt doen. Heeft u met de NS gereisd? Dan kunt u later op de dag alsnog uitchecken (tot 6 uur na inchecken en uiterlijk tot 04.00 uur 's nachts op het station).

Let op! Dit kan alleen als er met de Mobility Card in de tussentijd geen andere OV-reistransacties hebben plaatsgevonden.

Ziet u pas later dat u bent vergeten uit te checken? Dan kunt u de restitutie aanvragen via www.uitcheckgemist.nl.

Hoe pas ik een tijdelijke NS-klassewissel toe?

Als u een NS 2e klasse-product heeft, is het mogelijk een dag of een dagdeel van klasse te wisselen. Dit doet u als volgt:

Ga naar een NS-kaartautomaat voorzien van een OV-chipkaartlogo. Houd uw Mobility Card voor de kaartlezer, rechtsonder op de automaat (op het OV-chipkaartlogo).

Kies op het scherm voor 'Wijzig klasse' en kies voor 'Vandaag 1e klas'. Houd uw Mobility Card opnieuw voor de kaartlezer.

De klasse is nu tot 04.00 uur 's nachts gewijzigd, maar u kunt indien gewenst de klasse ook dezelfde dag weer terugzetten naar 2e klasse bij de NS-kaartautomaat.

Mocht het niet mogelijk zijn om het product 'Vandaag 1e klas' op uw Mobility Card te laden, neem dan contact op met de klantenservice van de NS via het nummer 0800-0540. De klantenservice kan op afstand de NS-automaat inlezen om na te gaan wat hiervan de oorzaak is.

Bekijk onze handleiding en instructievideo over de NS-klassewissel.

Ik wil de reisklasse op mijn Mobility Card permanent wisselen. Hoe werkt dat?

Afhankelijk van de afspraken met uw werkgever is dit mogelijk via MijnMixx. Staat er - na het inloggen - onder 'Aanvraagbare producten' in uw dashboard een grijs icoontje met het NS-product met een andere klasse? Dan is de klassewissel door u aanvraagbaar. Klik dan op dit icoontje om de klassewissel aan te vragen. Is de klassewissel voor u niet aanvraagbaar? Stel dan de vraag aan uw werkgever.

Kan ik met de NS 1e klasse ook bij andere treinvervoerders 1e klasse reizen?

De 1e klasse geldt alleen voor de NS en Arriva. Bij andere treinvervoerders reist u niet op een product met klasse, maar gewoon door middel van in- en uitchecken. De incheckapparatuur kijkt dan altijd naar het goedkoopste (2e klas) tarief.

Mag ik reizen in de Intercity Direct?

Ja, dat mag. Voor het traject Schiphol - Rotterdam of vice versa heeft u een Toeslag Intercity direct nodig. U kunt de toeslag eenvoudig aanschaffen bij de Toeslagzuil op het Intercity direct-vertrekperron.

Houd de kaart voor de kaartlezer van de Toeslagzuil. Zo betaalt u voor een enkele reis met de Intercity direct. Op het aankomstperron hoeft nu niks meer te doen bij de Toeslagzuil. U moet wel zoals altijd uitchecken bij de poortjes of paaltjes van NS voor uw normale treinreis.

Reist u ook met de Intercity direct terug, dan koopt u weer een Toeslag Intercity direct enkele reis bij de Toeslagzuil. Het traject Amsterdam - Schiphol en Breda - Rotterdam is toeslagvrij.

Mag ik reizen in de ICE-treinen?

Ja, u kunt zonder toeslag gebruik maken van de ICE-treinen op de Nederlandse trajecten.

Let op! U kunt niet reizen in de Thalys.

Wat is de OV-fiets en hoe kan ik die huren met Mobility Mixx?

De OV-fiets is een eenvoudige huurfiets voor het laatste stukje van uw reis. Vanaf het station kunt u snel een OV-fiets huren om naar het werk, een klant of een vergadering te gaan.

U kunt een OV-fiets huren bij zowel een bemande als onbemande huurlocatie.

Huren bij een bemande huurlocatie (stalling):
Toon uw Mobility Card aan een medewerker. Nadat uw Mobility Card en de barcode van de fietssleutel zijn gescand, krijgt u de OV-fiets mee. Bij terugkomst scant de medewerker nogmaals de sleutel.

Huren bij een onbemande huurlocatie (fietskluis):
Om een fiets uit een fietskluis te halen, scant u uw Mobility Card bij de kaartlezer. De kaartlezer controleert of u met uw Mobility Card een OV-fiets mag huren. Als dat het geval is, gaat de kluisdeur open. Bij het terugbrengen van de OV-fiets scant u uw Mobility Card weer bij de kaartlezer en volgt u de instructies op het scherm. Daarna plaatst u de fiets terug in de fietskluis.

Bekijk onze handleidingen en instructievideo's voor meer informatie over het huren van een OV-fiets.

Op welke locaties kan ik een OV-fiets huren?

De huurlocaties van een OV-fiets vindt u hier.

Voor medewerkers van de Rijksoverheid geldt:
Het gebruik van de OV-fiets is uitsluitend toegestaan bij dienstreizen.

Wat zijn de openingstijden van de huurlocaties van de OV-fiets?

De openingstijden variëren per huurlocatie.

De openingstijden van elke huurlocatie vindt u hier.

Hoe lang mag ik een OV-fiets huren?

U mag een OV-fiets maximaal 72 uur aaneengesloten huren. Daarna geldt een toeslag.

Wat zijn de kosten van het huren van een OV-fiets?

De kosten van het huren van een OV-fiets bedragen € 3,85 per 24 uur. U betaalt per aaneengesloten periode van 24 uur.

Mag ik een OV-fiets ergens anders inleveren?

Ja, maar alleen bij bemande huurlocaties en dus niet bij zelfservice huurlocaties. Als u een OV-fiets op een ander dan de oorspronkelijke huurlocatie inlevert, wordt een toeslag van € 10,- in rekening gebracht voor de logistieke afhandeling.

Hoe kan ik een huurauto aanvragen

Mobility Mixx levert per 1-1-2018 niet meer de service ' huurauto'. Huurauto's kunnen worden ingezet via LeasePlan Nederland.

Wat is P+R Parkeren?

Met P+R parkeren parkeren medewerkers op Q-Park P+R terreinen direct bij het station op een overzichtelijk terrein met cameratoezicht en goede verlichting.

Hoe werkt P+R Parkeren?

Aan de achterzijde van de Mobility Card zit een magneetstrip. Als u de Mobility Card in de kaartlezer steekt - met de magneetstrip naar beneden - gaat de slagboom op het P+R-terrein open.

Uitrijden gaat op dezelfde manier. De parkeertijd wordt geregisitreerd en de parkeerkosten worden vervolgens gefactureerd aan de werkgever.

Bekijk onze handleidingen en instructievideo's voor meer informatie over P+R parkeren.

Wat zijn de kosten van P+R Parkeren?

De parkeerkosten variëren per locatie. Als u gebruikmaakt van de Mobility Card voor het P+R parkeren krijgt u een voordelig treinreizigerstarief.

Op welke parkeerterreinen mag ik parkeren met de Mobility Card?

U kunt parkeren op de Q-park P+R terreinen bij stations. U vindt de locaties op de website van Q-Park

Hoe werkt het reizen met de taxi?

Op MijnMixx (de online portal van Mobility Mixx) boekt u eenvoudig een taxi. Mobility Mixx zorgt er vervolgens voor dat op het gewenste tijdstip een taxi klaarstaat. Het tonen van de Mobility Card aan de chauffeur is vervolgens voldoende.

Hoeveel personen mogen mee in de taxi?

U mag met maximaal 3 personen in een taxi plaatsnemen. U hoeft hiervoor maar één boeking te doen. Het aantal personen geeft u op bij het maken van de boeking.

Wat is MijnMixx?

Dit is uw persoonlijk account op de website van Mobility Mixx. Hier kunt u boekingen maken of wijzigen en uw reistransacties inzien. Tevens vindt u hier uw kaartgegevens en reisrechten.  Heeft uw werkgever u voorzien van een mobiliteitsbudget? Dan ziet u hier ook alle budgetgegevens en kunt u declaraties indienen.

Welke producten kan ik boeken in MijnMixx?

Voor het gebruik van SammSamm-deelauto's, huurauto's en taxi's dient u vooraf een boeking te maken via MijnMixx.

Is uw vraag beantwoord?

Dat vinden we fijn.

Meer informatie?

Wilt u uw optimale mix samen met ons bepalen? Maak dan direct een afspraak met ons.

Afspraak maken